Turnéer

Langs Donau (2024)

I mai 2024 reiser Vox langs Donau! Vi stopper først i Budapest, der vi skal holde workshop med et ukrainsk flyktningkor. Deretter skal vi innom Bratislava og holde konsert sammen med kammerkoret Vocalatté. Vi avslutter med et stopp i Wien for urframføring av det nyskrevne verket Requiem for Oslo i vakre Altes Rathaus.

Latvia (2023)

I mai 2023 var det endelig klart for en lengre turné igjen! Vi startet med båttur og fellesmiddag i Riga, før vi reiste helt vest i landet til Liepāja. Der møtte vi korene Koris INTIS og Koris Atballs, som vi hadde felleskonsert med. Dagen etter reiste vi videre til Kuldiga, en sjarmerende liten by som kan skilte med Europas bredeste foss - som vi selvsagt badet ved. Vi holdt konsert i byens klangfulle kirke, der pastoren og menigheten tok varmt imot oss med nydelig mat og hyggelige velsignelser. Vi avsluttet dagen med å prøvesmake den lokale vinen. Etter en sosial dag med sauna, bading og grilling i Sigulda, returnerte vi til Riga for samarbeidskonsert med fantastiske Pa Saulei på Agenskals marked. Etter konserten fortsatte de to korene å synge sammen over flere glass med latvisk øl, og det var en glad og litt sliten gjeng som returnerte til Oslo dagen etter.

Danmark (2022)

Etter to lange somre uten turnémuligheter, krysset Vox Kategat og inntok Danmark i pinsehelgen. I Odense samarbeidet vi med Odense Kammerkor om konsert i Sankt Hans Kirke, og vi hadde en svært hyggelig kveld sammen etter konserten. Deretter reiste vi til kysten for å bade og kose oss i sola, og for å synge litt på torget i småbyen Faaborg. Vi avsluttet turneen med samarbeidskonsert med Det Unge Vokalensemble (DUVE) på Musikhuset i København.

Sverige (2019)

Sommeren 2019 tok Vox Humana med seg norsk og svensk folkemusikk på turné i Sverige, under musikalsk ledelse av Lisa Smith Walaas. Repertoaret besto av komponistene og arrangørene Eriksson, Åm, Somerro/Pedersen, Nystedt, Hulbækmo, Rysstad, Walaas og Morset. Vi jobbet med improvisasjonsøvelser og lekte oss fram til det musikalske resultatet. Vi hadde base i vakre Hjo ved Vättern og deltok på midtsommarfeiring ved Almnäs Bruk. Deretter holdt vi konsert i vakre og klangfylte Vadstena Klosterkyrka. Vi brukte også tid på internt strategiseminar der vi diskuterte planene for de neste to årene. På vei hjem reiste vi via Bohuslän Museum hvor vi holdt konsert i et av museets spennende kunstrom. 

Nederland (2018)

I juni 2018 dro vi til Nederland for å bli kjent med hjemlandet til en av våre tenorer og samarbeide med to nederlandske kor. I Utrecht holdt vi konsert med koret Sjanton, og i Leeuwarden sang vi sammen med koret Bragi. Vi holdt også egne konserter i Oldenzaal og på festivalen Openluch Spektakel i Vollenhove. På programmet stod korverker av nordiske komponister som Gjeilo, Åm, Kverno, Kruse, Sigurdbjörnsson og Eriksson. For første gang spilte vi også på glass, under Esenwalds magiske «Stars». Det ble også tid til båttur på kanalene, besøk på friluftsmuseum, og selvfølgelig mange hyggelige måltider og halvlitere sammen. Vi avsluttet turneen med konsert i Søsterkirkene på Granavollen i Oppland. 

Volda – Molde – Hamar (2017)

I juni 2017 reiste vi ut på en pinseturné til Nordvestlandet og Hamar. I Volda sang vi både konsert i Volda kirke sammen med det eminente Volda/Ørsta-koret «Stemt», og vi sang i korist Ingvilds bryllup. Deretter gjorde vi egne konserter i Molde domkirke og i Hamardomen på Domkirkeodden i Hamar. På programmet hadde vi noen av de flotteste stykkene fra romantikken – Mendelsohn, Mahler, Reger og Elgar – men også stykker som Charlie Chaplins ‘Smile’ og Kristian Haugers ‘Godnatt-blues’ og ikke minst; signatur-låten ‘Eg veit i himmerik ei borg’. Magnar Åms praktfulle arrangement med 16 ulike stemmer fikk både kirketak og glasstak til å løfte seg. 

Tyskland (2016)

I mai 2016 reiste vi til Tyskland for å fremføre et variert, spennende og utfordrende program med den nordiske klangen som sentrum. Den første konserten holdt vi sammen med det eminente koret Cantus Domus i Berlin, før turen gikk videre til en flott felleskonsert med Angermünder Stadtsänger i småbyen Angermünde. Som en verdig avslutning på en vellykket turné sang vi for stappfullt hus i Greifswald, hvor vi inngikk i programmet til den årlige festivalen «Nordischer Klang». 

Jordan (2015)

I august 2015 reiste vi til Jordan og besøkte det fabelaktige koret Dozan Wa Awtar. Takket være en permittert Vox’er og praktiserende alt i Dozan, ventet det oss en fantastisk tur idet vi reiste rundt på ørkenvandring i Wadi Rum, så gamle praktmonumenter i Petra, holdt konsert i kirker og badet i Dødehavet. Vi hadde også et sterkt møte med flyktninger i flyktningleiren Al-Zaatari, en opplevelse vi trolig vil ha med oss hele livet. Det hele ble avsluttet med en konsert sammen med Dozan som skulle bli en spennende miks av norsk og arabisk kultur.  

Sverige (2014)

I mai 2014 holdt vi sammen med svenske Mats Berglund Trio en konsertserie kalt Gränslyd, som feiret at den norske grunnloven av 1814 også var starten på et nært folkelig fellesskap mellom Norge og Sverige. Første konsert var i Oslo, før turen gikk videre til Årjäng, Karlstad og Arvika.  

Slovakia og Polen (2013)

Vi startet turneen med konsert i den fransiskanske kirken i Bratislava, før vi reiste ut i den slovakiske provinsen og holdt konserter i byene Banská Belá og Banská Štiavnica. Den avsluttende konserten var et samarbeid med det lokale gruvearbeiderkoret. Siste stopp på turneen var Krakow, der vi hadde gleden av å synge i bryllupet til et av Vox’ egne medlemmer. 

Storbritannia (2012)

Inspirert av likheten mellom norske og britiske kortradisjoner valgte vi å krysse Nordsjøen for 2012-turneen. Vi holdt konserter i St. James Picadilly Church i London, drabantbyen Osterley og storslåtte Bath Abbey. Turneen ble avsluttet med samarbeidskonsert med Chippenham Male Voice Choir. Mannskoret beskrev oss senere slik: “They sang 13 pieces, unaccompanied and without music, with a precision and control that left the audience spellbound. A truly amazing performance, one that will be remembered for many years.“ 

Spania (2011)

Turneen startet i Madrid med konsert i kulturhuset Centro Cultural Nicolas Samerón. Deretter holdt vi konserter i Auditorio San Francisco de Ávila og Catedral Magistra de Alcala de Henares. I sistnevnte kirke hadde vi flere av regionens biskoper i publikum. Byen Segovia hadde søkt om å bli EUs kulturhovedstad i 2012, og i den forbindelse var Vox Humana en av attraksjonene på byens kulturprogram. Der holdt vi konsert i den fantastiske steinkirken Iglesia San Juan de los Caballeros. 

Volda (2010)

Vox ønsket å legge 2010-turneen til Norge, og valget falt på Vestlandet. Her samarbeidet vi med komponist og dirigent Magnar Åm og koret Volda Vokal. Vi hadde folkemusikk på programmet og holdt to konserter i Volda kirke og en i Herøy kirke. Det ble også tid til å gå turer i de naturskjønne omgivelsene. 

Italia (2009)

I juli 2009 deltok Vox på den internasjonale korfestivalen Seghizzi i byen Gorizia. Vi konkurrerte i tre klasser; monografisk program (med Shakespeare-tema), historisk program og pop-program. I sistnevnte kategori dro vi i land en fjerdeplass! Vi holdt også to konserter i småbyene Savorgnano de Povoletto og Pravisdomini. Der ble vi takket med nydelig mat og regionens egenproduserte vin. 

Estland (2008)

På vår første turné i juli 2008 deltok vi på Nordic-Baltic Choral Festival i Tartu. Festivalen bød på mange arrangementer, fra workshops til konserter med både deltagende og profesjonelle kor. I tillegg ble det holdt fellesøvelser for alle de deltagende korene, noe som resulterte i en avslutningskonsert hvor alle korene sang sammen. Vox holdt også en egen konsert i en av provinsene nær Tartu.