Turneer

Sverige (2019)

Sommeren 2019 tok Vox Humana med seg norsk og svensk folkemusikk på turné i Sverige. Musikalsk leder på turen var inspirerende og uttrykksfulle Lisa Smith Walaas. Repertoaret besto av komponistene og arrangørene Eriksson, Åm, Somerro/Pedersen, Nystedt, Hulbækmo, Rysstad, Walaas og Morset. Vi hadde base i vakre Hjo ved Vättern. Første dag fikk vi være med på Hjos midtsommarfeiring, danse og synge «små rompetroll» rundt midtsommerstanga med alle barna, og underholde svenskene med norsk folkemusikk. Første konsert holdt Vox Humana i utrolig vakre, klang- og ekkofylte Vadstena Kloster. Etter en rolig dag tilbake i huset vårt i Hjo, hvor vi hadde workshops og kreativt arbeid med Vox Humanas strategiarbeid/hvor vil vi-arbeid, så reiste vi til Bohuslän Museum hvor vi holdt andre konsert i et av museets spennende og vakre kunstrom.

Plakat for konserten med Bragi i Leeuwarden

Nederland (2018)

I juni 2018 dro vi til Nederland for å bli kjent med hjemlandet til en av våre tenorer og samarbeide med to nederlandske kor. I Utrecht holdt vi konsert med koret Sjanton, og i Leeuwarden sang vi sammen med koret Bragi. Vi holdt også egne konserter i Oldenzaal og på festivalen Openluch Spektakel i Vollenhove. På programmet stod korverker av nordiske komponister som Gjeilo, Åm, Kverno, Kruse, Sigurdbjörnsson og Eriksson. For første gang spilte vi også på glass, under Esenwalds magiske «Stars». Det ble også tid til båttur på kanalene, besøk på friluftsmuseum, og selvfølgelig mange hyggelige måltider og halvlitere sammen. Vi avsluttet turneen med konsert i Søsterkirkene på Granavollen i Oppland.

Plakat for Nordischer Klang-konserten i Berlin

Volda – Molde – Hamar (2017)

I juni 2017 reiste vi ut på en pinseturné til Nordvestlandet og Hamar. I Volda sang vi både konsert i Volda kirke sammen med det eminente Volda/Ørsta-koret «Stemt», og vi sang i korist Ingvilds bryllup. Deretter gjorde vi egne konserter i Molde domkirke og i Hamardomen på Domkirkeodden i Hamar. På programmet hadde vi noen av de flotteste stykkene fra romantikken – Mendelsohn, Mahler, Reger og Elgar – men også stykker som Charlie Chaplins ‘Smile’ og Kristian Haugers ‘Godnatt-blues’ og ikke minst; signatur-låten ‘Eg veit i himmerik ei borg’. Magnar Åms praktfulle arrangement med 16 ulike stemmer fikk både kirketak og glasstak til å løfte seg.

Plakat for Nordischer Klang-konserten i Berlin

Tyskland (2016)

I mai 2016 reiste vi til Tyskland for å fremføre et variert, spennende og utfordrende program med den nordiske klangen som sentrum. Den første konserten holdt vi sammen med det eminente koret Cantus Domus i Berlin, før turen gikk videre til en flott felleskonsert med Angermünder Stadtsänger i småbyen Angermünde. Som en verdig avslutning på en vellykket turné sang vi for stappfullt hus i Greifswald, hvor vi inngikk i programmet til den årlige festivalen «Nordischer Klang». Les mer på konsertsiden.

Plakat for Jordan-konserten.

Jordan (2015)

I august 2015 reiste vi til Jordan og besøkte det fabelaktige koret Dozan Wa Awtar. Takket være en permittert Vox’er og praktiserende alt i Dozan, ventet det oss en fantastisk tur idet vi reiste rundt på ørkenvandring i Wadi Rum, så gamle praktmonumenter i Petra, holdt konsert i kirker og badet i Dødehavet. Vi hadde også et sterkt møte med flyktninger i flyktningleiren Al-Zaatari, en opplevelse vi trolig vil ha med oss hele livet. Det hele ble avsluttet med en konsert sammen med Dozan som skulle bli en spennende miks av norsk og arabisk kultur. Les mer på konsertsiden og se bilder på bildesiden.

Pkakat for Gränslyd-konserten

Sverige (2014)

I mai 2014 holdt vi sammen med svenske Mats Berglund Trio en konsertserie kalt Gränslyd, som feiret at den norske grunnloven av 1814 også var starten på et nært folkelig fellesskap mellom Norge og Sverige. Første konsert var i Oslo, før turen gikk videre til Årjäng, Karlstad og Arvika. Les mer på konsertsiden.

Slovakia

Slovakia og Polen (2013)

Vi startet turneen med konsert i den fransiskanske kirken i Bratislava, før vi reiste ut i den slovakiske provinsen og holdt konserter i byene Banská Belá og Banská Štiavnica. Den avsluttende konserten var et samarbeid med det lokale gruvearbeiderkoret. Siste stopp på turneen var Krakow, der vi hadde gleden av å synge i bryllupet til et av Vox’ egne medlemmer.

England-web

Storbritannia (2012)

Inspirert av likheten mellom norske og britiske kortradisjoner valgte vi å krysse Nordsjøen for 2012-turneen. Vi holdt konserter i St. James Picadilly Church i London, drabantbyen Osterley og storslåtte Bath Abbey. Turneen ble avsluttet med samarbeidskonsert med Chippenham Male Voice Choir. Mannskoret beskrev oss senere slik: “They sang 13 pieces, unaccompanied and without music, with a precision and control that left the audience spellbound. A truly amazing performance, one that will be remembered for many years.“

Spania

Spania (2011)

Turneen startet i Madrid med konsert i kulturhuset Centro Cultural Nicolas Samerón. Deretter holdt vi konserter i Auditorio San Francisco de Ávila og Catedral Magistra de Alcala de Henares. I sistnevnte kirke hadde vi flere av regionens biskoper i publikum. Byen Segovia hadde søkt om å bli EUs kulturhovedstad i 2012, og i den forbindelse var Vox Humana en av attraksjonene på byens kulturprogram. Der holdt vi konsert i den fantastiske steinkirken Iglesia San Juan de los Caballeros.

Konsertplakaten i Volda

Volda (2010)

Vox ønsket å legge 2010-turneen til Norge, og valget falt på Vestlandet. Her samarbeidet vi med komponist og dirigent Magnar Åm og koret Volda Vokal. Vi hadde folkemusikk på programmet og holdt to konserter i Volda kirke og en i Herøy kirke. Det ble også tid til å gå turer i de naturskjønne omgivelsene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Italia (2009)

I juli 2009 deltok Vox på den internasjonale korfestivalen Seghizzi i byen Gorizia. Vi konkurrerte i tre klasser; monografisk program (med Shakespeare-tema), historisk program og pop-program. I sistnevnte kategori dro vi i land en fjerdeplass! Vi holdt også to konserter i småbyene Savorgnano de Povoletto og Pravisdomini. Der ble vi takket med nydelig mat og regionens egenproduserte vin.

Vox i Estland

Estland (2008)

På vår første turné i juli 2008 deltok vi på Nordic-Baltic Choral Festival i Tartu. Festivalen bød på mange arrangementer, fra workshops til konserter med både deltagende og profesjonelle kor. I tillegg ble det holdt fellesøvelser for alle de deltagende korene, noe som resulterte i en avslutningskonsert hvor alle korene sang sammen. Vox holdt også en egen konsert i en av provinsene nær Tartu.