Om Vox Humana

uranienborg-kor-oppstilt-sideutsnitt-web

Vox Humana er et kammerkor i Oslo, og sangerne er studenter eller tidligere studenter. Korets profil er korkunst i videste forstand og vi arbeider hele tiden for en høyere musikalsk standard. Samtidig ønsker vi at sangerne skal få del i et usedvanlig godt sosialt miljø. Koret har egne konsertprosjekter og opptrer ved ulike typer oppdrag – fra jubileer og sermonier til bryllup og julebord. Vi har også et eget opplegg hvor koret inngår i lederutvikling for næringslivet. Vi utforsker svært ulike musikksjangere og tar gjerne konsertlokalet i bruk på utradisjonelle måter. Koret ga ut sin første CD, Yuletide, i 2011. Den neste utgivelsen, oratoriet Ømhetens tre for kor og 4 celli, av Magnar Åm, kom ut i 2012. Musikkvideoen Eg veit i himmerik ei borg har mottatt to priser, fra Cantando musikkforlag og Universitetet i Oslo. I september 2015 slapp koret sin nyeste musikkvideo, også for et stykke av Magnar Åm, «Sanctus».

Vox Humana har sine ordinære øvelser i Pilestredet 48 (OsloMet) i Oslo sentrum onsdager 18:30-21:00. I tillegg til ordinære øvelser har koret et variert aktivitetsprogram i løpet av året, heldagsøvelser, utenlandsturné og sosiale aktiviteter. Vi legger stor vekt på det sosiale miljøet. Medlemmene trives sammen også når vi ikke synger, enten det er etter øvelsen, i forbindelse med et oppdrag eller på tur. Bilder, lydklipp og repertoareksempler på dette nettstedet gir et representativt inntrykk av hva og hvem vi er.

Vox Humanas hovedrekruttering foregår ved semesterstart, men vi har også løpende opptak ved behov.

Vi er ute etter et balansert sett av ferdigheter og egenskaper. Opptak skjer på grunnlag av prøvesang og en samtale. Kandidater bør score bra på minst to av tre punkter:

  • være en erfaren korsanger
  • være en dyktig noteleser med godt gehør
  • være motivert og engasjert til å ta del i korets musikalske og sosiale virksomhet

Ta kontakt på post@voxhumana.no for å avtale prøvesang.