- kammerkor ved Universitetet i Oslo -

Neste konsert

– Førjulskonsert i Gamle Aker kirke –

6. desember 2017, kl. 19:00 og 21:00
Gamle Aker kirke, Oslo

Kammerkoret Vox Humana ønsker velkommen til intim førjulsstemning med en spennende kombinasjon av kor og kontrabass i Oslos eldste bygg. Konserten byr blant annet på et av Bachs flotteste korverker. Det blir en sjelden anledning å få høre kontrabass som soloinstrument med Knut Erik Sundquist. Ikke gå glipp av en unik musikalsk opplevelse i adventstiden.

Knut Erik Sundquist er både en internasjonalt solist og en ettertraktet ensemblemusiker. Sammen med Lars Henrik Johansen spiller han rollen som basso continuo i konsertens hovedverk, Bachs store motett «Jesu meine Freude», og stykker av Rameau og Purcell. Som klanglig kontrast får vi høre Arne Nordheims «Searching» for solo bass og Bjørn Kruses «Le voci di sempre» for kor a cappella.

Programmet bygger bro mellom det personlige og det felles menneskelige ved julefortellingen, uttrykt som svensk barndomsnostalgi i «Koppången», og «Jibriluya», adventsmusikk fra Midtøsten med tekst på arabisk. I tillegg får vi høre Henry Eccles’ sonate for kontrabass og cembalo samt “Allemande” fra Hans Frybas suite i Bachs stil.

***

Knut Erik Sundquist er en av vår tids framtrendende kontrabassister med en internasjonal karriere. Foruten å ha spilt i en rekke orkestre, herunder Bergen filharmoniske orkester, Norsk barokkorkester og Mahler Chamber Orchestra i Berlin, har han en omfattende virksomhet som solo-bassist. Han mottok strålende kritikker for sin solo-CD «Reverie» og er en hyppig brukt musiker i en rekke ulike cross-over sammenhenger. Han har samarbeidet med navn som Claudio Abbado og Ola Bremnes, Leif Ove Andsnes og Per Arne Glorvigen. Sundquist er bosatt i Harstad og er førsteamanuensis ved musikk-konservatoriet, Universitetet i Trømsø.

***

Lars Henrik Johansen er en av våre mest aktive og anerkjente frilans-cembalister. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikk-konservatorium og har hatt utvekslingsopphold ved Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen og Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Han har spilt med de fleste norske barokk-orkestrene, og medvirket i en lang rekke kammermusikkprosjekter og plateinnspillinger. Han er musikalsk leder for Ensemble 1704 og L’État Libre de Neige. Han har tidligere samarbeidet med Vox Humana i forbindelse med Bellman-forestillingen vår i 2012.

***

Billettsalg: Forhåndskjøpte billetter kr 250, studentpris kr 120. Dørsalg kr 300, studentpris kr 175. Vel møtt!

Se også Facebook-event.

Les om tidligere Vox-konserter her.