Arkiv – Barne-TV-konsertene

Tidligere konsert: «Vox Humana synger barne-TV-minner»

April 2015
Kavakava, Oslo

Hver kveld når lilleviseren pekte rett ned og storeviseren rett opp, var det tid for dagens høydepunkt: Barne-TV. Vi ble med til det lille, røde huset der det bodde en giraff som bare barna kunne se og til en fargerik togstasjon der vi lærte å telle en-to-tre-fir´-fem, vi møtte den ivrige kaninen i blå jakke som ødela bondens åker og dukkefiguren med sekk og lue på som lignet litt på nissen. Programmene og all musikken de var badet i, har gjort så stort inntrykk på oss i Vox Humana at det våren 2015 ble til en hel konsert.

Til å binde det hele sammen var vi så heldige å få med oss ingen ringere enn mangeårig kanalvert i NRK Ragnhild Sælthun Fjørtoft. Hun bidro med historier, anekdoter og sang, og ingen kunne vært bedre til å lede oss gjennom våre kollektive Barne-TV-minner. Da Barne-TV-musikk ikke kan sies å være en veletablert kormusikk-sjanger, gjorde kormedlemmene og dirigenten selv en storstilt innsats med å arrangere og tilrettelegge all musikken.

Hør intervju med Ragnhild Sælthun Fjørtoft, dirigent Dag Jansson og korsanger Marta Zuzanna Thorbjørnsen i NRK P2s «Spillerom» i forkant av konsertene.

Les mer om tidligere Vox-konserter her.